Проведення установчих зборів ОСББ – Юридична компанія "ARTEAM"

Про важливість установчих зборів ОСББ, порядок проведення – юридична компанія «ARTEAM»

Наступним етапом процесу створення об’єднання є підготовка протоколу установчих зборів і їх проведення.

Протокол установчих зборів – це документ в якому відображаються результати голосування співвласників. Протокол повинен містити інформацію по загальній кількості співвласників, скільки з них взяло участі в голосуванні, загальну площу квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку, ініціаторів зборів, дату, час місце проведення зборів, результати голосування співвласників по кожному питанню порядку денного.

Порядок денний зазвичай складається з наступних питань:

  • Обрання голови зборів;
  • Прийняття рішення про створення ОСББ;
  • Затвердження назви ОСББ;
  • Затвердження статуту ОСББ;
  • Обрання правління ОСББ;
  • Обрання голови правління ОСББ;
  • Уповноваження представника зборів для держаної реєстрації ОСББ.

Перший склад правління і Голова правління Об’єднання обираються виключно на установчих зборах рішенням співвласників. Подальше переобрання голови правління, зміна складу правління можливі у відповідності до процедури, яка прописана в Статуті Об’єднання.

Проведення зборів

Процедура проведення установчих зборів полягає в черговому розгляді питань порядку денного і голосуванні по кожному з питань згідно волевиявлення співвласників. Голосування проводиться м2, що належать відповідному співвласнику. Згідно Закону «Про ОСББ» рішення установчих зборів вважається прийнятим якщо за нього проголосувало більше як 50 % площі співвласників.

Письмове опитування

Згідно Закону «Про ОСББ», і Закону України «Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку», якщо в день установчих зборів голосування не набрало більше 50 % площі, можна протягом 45 календарних днів провести письмове опитування.

Письмове опитування проводиться серед тих співвласників, що не голосували. Результати голосування письмового опитування відображаються в листках письмового опитування.

Якщо у Вас є додатків запитання або необхідна допомога в створенні ОСББ під ключ, юристи юридичної компанії «ARTEAM» нададуть Вам професійну допомогу.

ЗАМОВИТИ